Werkwijze

Zandstralen - Beitsen - Schilderen

Archer and Bailey restaureert uw meubels. Om uw kasten, stoelen, tafels,... een nieuwe look te geven wordt gewerkt met de parelstralen techniek, een vorm van zandstralen. Deze behandeling bestaat uit 3 fases:

  • Tijdens de eerste fase van het renoveren van uw meubels wordt parelzand op uw meubels gespoten, dit gebeurt onder zeer lage druk om uw meubels niet te beschadigen.
  • De tweede fase bestaat eruit om de meubels opnieuw te beschermen na de parelstralen. Door de meubels te beitsen en te vernissen krijgen ze een nieuwe beschermlaag en zijn ze even goed beschermd tegen uv-stralen, vocht en stof als voor de behandeling.
  • Fase drie is optioneel, deze bestaat uit het schilderen van uw meubels in een dekkende verf.  Bent u tevreden met het resultaat, dan wordt deze derde stap niet meer toegepast.

Gedurende het volledige proces houden wij nauw contact met u, om zo het gewenste resultaat te bekomen.

Behandelen van metalen

Wat met metalen?

Archer and Bailey bewerkt enkel houten meubels, maar we verwijzen u graag door naar ons moederbedrijf Vlamytal indien u een metalen voorwerp wil laten behandelen. Vlamytal is een straal- en schilderbedrijf die gespecialiseerd is in de behandeling van metalen (meubels, balustrades, radiatoren,...). Ook bij Vlamytal wordt gewerkt met de parelstraal en zandstraaltechniek om uw materiaal een hedendaagse look te geven.

De gedreven vakmensen bij Vlamytal beschikken over een ruime ervaring in bouw- en landbouwsector, met industriële en particuliere projecten.

Neem zeker een kijkje op www.vlamytal.be of mail hen op info@vlamytal.be voor een prijsofferte.